Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

tirsdag 25. januar 2011

Ryktene om vår død er sterkt overdrevet...

Ok da, så har det kanskje ikke florert så masse rykter om det, men fraværet av blogging kunne like gjerne tydet på at vi hadde falt bort... Uansett - det har skjedd masse siden forrige innlegg, Odin har vist meg 3 ting under en spor-oppgave på Dale; 1 - Han er veldig dyktig på å følge ferske rådyrspor, 2 - han har evnen til å drepe meg ved hjelp av utmattelse ved å løpe spor opp bratte fjellsider når jeg er forkjølet og har dårlig pust, og ikke minst 3 - vi trenger litt oppfriskning av sporgåing før A-prøvene i april. Ikke så mye for Odins del, men mer for min del, siden jeg må friske opp kunnskapene om å lese sporadferd... Utenom et spor som ikke gikk så bra og nesten sendte meg på sykehus pga blodig oppkast, så har vi hatt ei kjekk lita kose-økt med overvær på Orrestranda, der Odin viste at han helt fint kan jobbe selvstendig på lang avstand og at han egentlig ikke trenger min "hjelp".

Parallelt med dette har Odin gått på en skikkelg hestekur bestående av trippel dose selolje og Omega 3, og masse biotin, siden klørne hans var blitt så tørre at de fliset seg opp og sprakk. Det viste seg at den ene klokapselen på høyre framfot faktisk ble så ille at den sprakk helt inn til roten og døde mens den fremdeles hang på. Den nye klokapselen begynte å vokse under den gamle, noe som ifølge vet-en så ut til å ha funket veldig bra, så vi fjernet den døde kloen og da hadde den nye allerede blitt nesten helt sort og hard, sånn at rekonvalensperioden blir minimal. Det blir allikevel ikke mye løping på gutten på etpar uker, men desto mer tid til å fokusere utelukkende på spor.

Så helt kort oppsummert så har det året som skal bli et veldig viktig og helt avgjørende år med tanke på Odins videre karriære startet opp med masse uhell og sykdom/skade både hun han og hund, men vi går videre med blikket festet på avslutningen av ukas atbeid i sommer, der vi forhåpentligvis får vår første regodkjenning. Alle disse startproblemene tar vi bare som ekstra utfordringer, og håper at vi har brukt opp kvoten vår allerede denne måneden slik at resten av året vil gå på skinner!

1 kommentar:

  1. Gullfint innlegg John - tror eg og må ta den varianten på min egen blogg(har ikkje blogget på evigheter). Alltid like kjekt å lese bloggen din/deres :o)

    SvarSlett