Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

onsdag 10. juni 2009

Spor i hålandsskogen

Idag var det kort dag på jobben, og så bar det til skogs med Odin og Snuppa for etpar timers luftetur før NRH-treninga. De løp og lekte en stund, men for å spare litt av energien til Odin til treningen så lot jeg ham en ball til å ligge og gnage på mens Snuppa fikk seg en skikkeligintervall-økt med litt ball-søk underveis. Når hun var tilstrekkelig sliten så tok jeg dem begge med tilbake til bilen for å reise på trening. Vel framme så fikk Snuppa ei god leke-økt med Sibbe sånn at hun skulle seg ei økt uten Odin til en forandring.

Idag var jeg egentlig veldig usikker på hva jeg skulle trene på, føler at jeg har hatt en veldig bra treningsperiode nå, men nå har jeg sluppet litt opp for ideer for hva jeg vil trene på. Kan ha litt å gjøre med at jeg har brukt masse tid på Snuppa også i tillegg til all tiden jeg har brukt på Odin, så vi har kanskje begge to godt av en hvileperiode, eller iallefall en litt roligere periode frem mot HK, sånn at vi begge stiller til Ukas arbeid med fulle batterier. Idag ble det uansett spormomenter som ble valget. Sylvelin og jeg la ut kryssende parallellspor og i tillegg fikk jeg et ekstra spor med masse utfordringer. Ingen av sporene ble særlig gamle, og jeg tok først"rotesporet" som Sylvelin hadde lagt ut til meg. Beskjeden fra Sylvelin om at "sporet er ikke slutt selv om det enkelte ganger kan se sånn ut - det er ikke slutt før dere finner ballen!" gjorde at jeg igjen valgte å slå av tankevirksomheten og bare la Odin løse oppgaven på egenhånd, noe han klarte kjempebra. Masse utfordringer med spisse vinkler, sirkler og andre interessante "feller", men det viste meg bare nok en gang at bare jeg har litt is i magen og lar Odin jobbe selvstendig så ordner alt seg til slutt. Skal allikevel være ærlig og si at jeg var veldig i tvil når han plutselig dro avgårde ut på asfalten og krysset veien - var ikke noen som helst tvil om at han jobbet på spor ute på asfalten også, men var inne på tanken (ja - jeg tenkte faktisk selv en liten stund der - lover å slutte helt med det i sporene fra nå av) om at vi hadde gått over slutten og at han kom til å spore tilbake til bilene der Sylvelin stod og ventet. Imidlertid så viste Odin at en rottishjerne og nese ikke skal tviles på, for han krysset over veien og ut i terrenget på motsatt siden og fant slutten uten problem. Kjempefornøyd med det, og nok en gang et eksempel (har hatt mange av dem i det siste) på at jeg ikke har noen grunn til å ikke stole blindt på Odins sporkunnskaper.

Parallellsporet gikk også uten problemer, og hadde det ikke hengt sløyfer der sporene våre krysset hverandre så hadde jeg ikke visst at det var kryssinger der i det hele tatt, Odin sjekket dem ikke ut i det hele tatt som jeg kunne se, han formelig løp avgårde i sporet og rett på slutten hvor det var superbelønning. Alt i alt en vellykket treningsøkt, selv om jeg ikke hadde en plan klar på forhånd sånn som jeg egentlig har sagt til meg selv at jeg alltid skal ha. Tror at jeg allerede nå må sette opp månedsplaner sånn som jeg har tenkt å gjøre etter HK, sånn at jeg hele tiden har en nogenlunde fastsatt plan for å holde alle momenter og søksformer friskt i minnet til Odin, tror det kan være veldig greit nå som oppfinnsomheten min begynner å bli litt tynnslitt.

1 kommentar: