Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

onsdag 9. september 2009

Spormomenter i Hålandsskogen.

Tone, Bjørn og jeg møttes i Hålandsskogen for å trene denne onsdagen. Jeg hadde noen spormomenter jeg ville trene på, mens de to andre skulle rundere. Tone fikk med seg en sluttgjenstand og gikk sammen med Bjørn for å legge ut spor til meg.

Sporet var ikke så langt, bare ca 200 meter, men jeg skulle ha et langt oppsøk, et spor som ikke gikk 90 grader fra oppsøkslinja, og ei kryssing der Bjørn skulle komme inn på sporet som Tone la ut, gå sammen med henne ca 20 meter og så gått bort fra hennes spor igjen. Hadde ingen gjenstander i sporet siden det var så kort, og det fikk heller ikke blitt noe eldre enn en time. Det viktigste var momentet med parallellkryssingen. Oppsøket og starten gikk veldig bra. Odin slo veldig kontant på sporet og selvom sporet gikk nesten parallelt med oppsøkslinja så var det ingen tvil om når han traff på sporet. Vi løp avgårde fremover i sporet, og jeg merket meg med en gang når vi kom til det punktet hvor Bjørn hadde kommet inn på sporet og gått sammen med Tone, og etter litt utsjekk så valgte han baksporet til Bjørn ned til stien. Jeg stoppet ham når vi kom nesten til stien og gikk tilbake til der han hadde utsjekket av kryssingen. Denne gangen valgte han rett spor, og når vi kom til kryssingen der bjørn og Tone hadde skilt lag så sjekket han ut Bjørn sitt spor etpar meter, men denne gangen var det veldig lett å se at det bare var sjekking, og når jeg ikke fulgte opp så gikk han selv tilbake, valgte rett spor og gikk rett på slutten.

Nå er det jo lenge siden vi har trent noe særlig spor siden vi har hatt problemer med at Odin har vært litt for sporsugen, så jeg antok jo at det ikke ville være et prakteksempel på sporgåing, men er veldig fornøyd med at jeg kunne lese ham så lett at jeg visste hvor han gikk av sporet i kryssingen og kunne gå tilbake uten at han falt ut av spormodus. Det at han valgte rett spor igjen etter baksporet uten noen form for hjelpeforsterker fra meg var jo også veldig bra, men ikke minst lærdommen han (forhåpentligvis) fikk med tanke på at kryssing nr. 2 gikk så mye bedre enn kryssing nr 1 var jo også bra. Nå bare håper jeg at jeg kan legge opp til en del slike momenter på sportreningen fremover sånn at vi kan fortsette den gode læringskurven.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar