Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

torsdag 3. desember 2009

Rundering på Dale

Tone, Ghita, Ritva, Bjørn, Sven Magnus og jeg møtte til trening denne onsdagen, Sven Magnus skulle gå spor, mens resten av oss skulle rundere. Mens Tone og Sven Magnus la ut spor til Massi, så fikk jeg plassert ut 3 figuranter for en ukjent oppgave.Før figurantene gikk ut fikk jeg dem til å fyre Odin skikkelig opp med å terge ham med biteskinnene. Å gjøre det er et godt eksempel på et tveegget sverd, siden det positive er at han får opp farten betraktelig, men det negative er at han blir ekstremt vanskelig å styre. Slagene blir lett 200 meter dype om han ikke finner noen på 50 meter, og han gjør mye mer på selvstyring enn han vanligvis gjør. Siden det er ganske lenge siden vi har trent skikkelig nå, så valgte jeg allikevel å gjøre det på den måten for å gire ham litt ekstra.

Det viste seg raskt at det kanskje ikke var det smarteste jeg kunne ha gjort - på første slaget kom han inn med bittet i munnen, men det var helt tydeloig at det ikke var noen der ute, han hadde bare snappet bittet i ren iver. På slag to løp han helt over på den åpne marka i starten på lang-løypa og meldte på et spor. Her påviste han glimrende, men når han plutselig slo nesen i bakken og var over i spor-modus skjønte jeg jo tegninga. Etter disse to slagene måtte jeg gjøre en liten endring fra opprinnelig plan, og jeg sa til alle figurantene at jeg ville ha beskjed om melding, noe som skulle vise seg å være unødvendig, siden frustrasjonen/iveren hadde roet seg etter de to første slagene.

Videre gikk runderinga kjempefint, med dype slag, lang fremdrift og rent bortsett fra en lang drikke/badepause så var farten også veldig bra. Vi fant alle figurantene fint, men på siste slaget så måtte jeg sende Odin ut på nytt, fordi han slapp bittet litt for tidlig. På andre slaget fikk vi en skikkelig avlevering av melding, og han fikk kjempebelønning av Ghita før vi avsluttet.

Det jeg sitter igjen med som hovedpoenget etter denne økta, er at vi helt tydelig har kjørt for lite funn, og i en periode fremover så må vi nok øke mengden funn sånn at frustrasjonen ved å ikke få funn ikke resulterer i en lei uvane med bittsnapping eller feilmeldinger. Heldigvis så er det det eneste som jeg føler at trengs å ta tak i, for alt annet, både fart, søksintensitet og motivasjon er helt tydelig veldig bra for tiden.

2 kommentarer:

 1. Nå så jeg jo ikke økta deres i går, men feilmelding i starten av runderingen kan også være tegn på at han er for gira/stressa når dere begynner?
  Kanskje pga "oppfyringa" før start, eller annet?
  Det er jo det jeg er redd for nå, ift Isi, nå når jeg kjører endel påvirkning, også fra start. Derfor lar jeg henne nå, i en periode, gå "rett i lek".

  Er du sikker på at du trenger å "fyre ham opp" før start?

  SvarSlett
 2. Jeg er helt enig med deg i det Tone, og jeg lurer på om han ikke nå er så motivert at det ikke lenger er nødvendig å fyre ham opp før start, sånn som det var tidliigere når motivasjonen hans ikke var så høy som den er nå.

  SvarSlett