Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

lørdag 5. desember 2009

rundløype på Alsvik - Førjustrening.

Lørdagstrening i flott høstvær idag, og jeg hadde fått i oppgave av Tone å lage til en "rebus-løype" til alle, men litt forskjellige poster, fra søk og praktiske til mer teoretiske oppgaver. Som sagt, så gjort, så jeg tok utgangspunkt i postene fra ei tilsvarende løype som Tone hadde laget ifjor, gjorde noen endringer og reiste tidlig opp til Alsvik for å lage til rundløypa. Tok med meg Odin ut på tur mens jeg la ut oppgavene, noe som viste seg å være litt vanskelig av og til, spesielt når jeg la ut gjenstandene i feltet, for hvem tror dere at "hjalp meg" å plukke opp alt jeg "mistet" fortløpende?!? Joda, gutten skulle tydeloigvis vise far at han kunne rydde, så til slutt måtte jeg legge ned hver gjenstand etterfulgt av et "nei" for at de skulle få ligge i fred.

Når lagene var delt opp og alle var på plass på de postene de skulle starte på, så gikk jeg ut i periferien og gjemte meg og forberedte meg på å være kritisk nedkjølt, siden jeg var figurant på oppgaven som gikk på søk og pasientbehandling. Siden det var 6 grupper, og 6 poster, og alle fikk 15 minutter på hver post, så sier det seg selv at jeg ble liggende å spille hypotermisk såpass lenge at det på slutten ble veldig enkelt å være overbevisende. Heldigvis (og betryggende nok) så fikk pasienten god behandling av alle, og når vi gikk gjennom "fasiten" for alle oppgavene (også de som ikke hadde noen fasit) så viste det seg jo at samtlige hadde alt rett, så det lover jo veldig godt med tanke på nivået på både våre godkjente og våre kommende ekvipasjer.

Etter at lagene var ferdige tok jeg med meg Odin for å gå og samle inn igjen gjenstandene i feltet, noe som også ble hans treningsøkt for dagen - et 50x50 (sånn ca) felt med 10 gjenstander, overtråkket av 12 hunder og sikkert like mange hundeførere. Det var en del hundespor langt utenfor feltet på alle sider, som naturligvis "måtte" sjekkes opp, så noe prakteksempel på et felt var det jo ikke, men vi fant iallefall alle gjenstandene på de samme 15 minuttene som de andre gruppene også fikk.

Når alle var ferdige med lunsj, grillmat og julekaker, så tok Krissi, Sven Magnus og jeg med oss våre søte små pelsdyr på tur ned til vannet. Odin hadde, som den gjørmegrisen han er, funnet seg et gjørmehull å bade i under feltsøket, så han fikk seg et lite bad i tillegg til masse lek med yndlings-snuppa og Massi. Når det i tillegg ble en tur sammen med Lara også etterpå, så var han helt tydelig over-happy. Selv om det ikke ble så mye trening som jeg kunne ha ønsket (planen var jo å legge ut postene fredags ettermiddag og legge ut et kilometersspor til meg selv samtidig som jeg kunne gå etter lunsjen på lørdagen, men det ble det jo ikke noe av, så da ble det heller feltsøket og bare tur og lek istedet. Med tanke på at det blir sportrening med Bergensgjengen imorgen, så var det kanskje like greit... Det viktigste med denne treningsdagen var jo heller ikke treningen, men mer det sosiale og ikke minst det å gi alle, ikke bare de godkjente, erfaringen med hvordan det er å la 2 hunder jobbe sammen. Forhåpentligvis så fikk alle litt utbytte av postene, og ikke minst en gøy og sosial dag sammen med gode treningskamerater!

2 kommentarer:

  1. Takk for en fin dag og et bra opplegg John. Godt gjort "å holde tømmene" på alle disse "villekvipasjene" ;-))

    SvarSlett
  2. Kjempe fin dag!!!!!
    hilsen Bina og Castro

    SvarSlett