Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

fredag 16. april 2010

"Fri-uke" og fjelltur i snøen.

I uken etter aksjonen på Rennesøy har det blitt mye hvile på Odin, og utenom 2 asfaltspor på lørdagen istedetfor fellestrening, så har det ikke vært annet enn lek og små restitusjonsturer for å bygge opp igjen både motivasjon og reserver for Odin. Asfaltsporene gikk veldig bra, med sporoppsøk fra gjenstand er på begge to, og  Odin valgte rett vei og gikk utrolig konsentrert hele veien. Sporene var ca 80 og 150 meter lange og hhv 15 og 30 minutter gamle.

Torsdag formiddag reiste vi til Røldal for ei langhelg, og fredag morgen tok jeg med meg Odin opp på vidda for en fjelltur i snøen. Det blåste friskt, og snøen drev og gjorde at slalombriller og tett hette på Goretex-jakken var et must. Jeg satte på meg trugene og så bar vi avgårde innover og oppover fjellet. Kart og kompass lå i lommen sånn for sikkerhets skyld, siden vi var i for meg helt nytt terreng. GPS-en var med for å måle distansen, men typisk nok - når vi hadde gått i en god time innover i fjellheimen og jeg skulle sjekke sporloggen, så var batteriet flatt og GPS-en død... Vi fortsatte å gå en god stund innover før vi tok en leke-pause, og når vi skulle gå tilbaken igjen så fant jeg ut at kart og kompass skulle få forbli i lommen, slik at jeg måtte orientere meg tilbake til bilen kun ved hjelp av terrengformasjonene og minnebildet av det jeg hadde sett når vi gikk oppover. I sånne tilfeller så er det veldig greit å ha en mild form for selektiv fotografisk hukommelse som kun gjelder terreng og ting jeg ser mens jeg er ute og går, for hele turen tilbake gikk jeg etter fjellformasjonene jeg hadde sett på vei innover fjellet, og ut fra det jeg så og det jeg husket av retninger fra bilen/veien, så var det veldig enkelt å finne himmelretningene og dermed justere kartblidet jeg hadde oppi hodet kontinuerlig.

En måling inne på mapsource viste at vi hadde gått ca 1,2 mil med en snittfart på 4 km/t og det opp og ned fjellsider på truger. Veldig fornøyd med det som for min del ble en kjempefin treningsøkt, og ikke minst fornøyd med at Odin var i lett galopp størstedelen av turen, og han kom i full fart på hver innkalling. Hadde med blodpølse og gav full belønning for hver innkalling, så får vi bare håpe at det funker like fint når han er ute på blindslag i runderingene fremover!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar