Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

onsdag 12. mai 2010

Runderings generalprøve-prøve

Siden lørdagen gikk med på å være prøvelederaspirant, så ble det kun litt lufting og ikke noe trening. Jeg allierte meg istedet med Morten og møtte ham på Bue kl 10 på søndagen for en statussjekk på runderingsformen. Siden vi bare var 2 så ble mr. ryggsekk med og hjalp til som figurant, og i tillegg ble Morten instruert om å ta på løpeskoene for å være figurant 2 ganger slik at vi fikk en 800-meter med 3 funn. Det ble ukjent oppgave til ca 5-600 meter og så ble det noen blindslag før jeg fikk Morten til å gå og legge seg ut for siste funn.

De forrige siste runderings-forsøkene har jo ikke akkurat vært prakteksempler på hverken runderingssystem eller samarbeid, men jeg var allikevel bestemt på at vi skulle prøve oss på en prøve-rundering, så jeg armerte meg med masse godbiter i lommen og gikk avgårde for å sette igang. Startet stoppeklokka og sendte Odin ut på første slag, og idet han kom seg ut på 40-50-meter så satte jeg igang innkalling og lokket det jeg var god for, og når Odin kom inn til passering så ble det en rask belønning (les: mating og kos) før det ble nytt slag. Etter 3 tomslag fant vi mr. ryggsekk, som ble påvist i vill fart etter en flott melding. Etter dette ble det 6 bindslag, litt kluss når han trakk bakover og måtte sendes på ny for å dekke terrenget skikkelig i et område, men ellers var det flotte og dype slag med god fremdrift. Vi fikk fin melding på funnet av Morten, og etter funnet av ham så ble det 4 tomslag til før nytt funn av Morten, som løp ut mens Odin var ute på motsatt side. Også her fikk vi fin melding, uten noen av de slipp-tendensene som vi har hatt litt av på ukjente oppgaver tidligere, så det er tydelig at terpingen på null belønning uten å holde fast har hjulpet litt.

Avsluttet med 5 tomslag til før vi var ved slutten av prøveløypa. En rask sjekk av klokka viste at vi hadde brukt 27 minutter på ca 750/800 meter, med 3 funn. Nå var det jo allikevel etpar steder der jeg følte at vi ikke fikk dekket langt nok ut, så om vi hadde bestått en 1. re- med det vi leverte der tviler jeg vel på, men det var iallefall ei helt super økt når det gjaldt å berolige meg litt, for jeg har vært veldig i tvil på om motivasjon og kondis er bra nok for neste års søksprøver, men om vi klarer å holde motivasjonen oppe og passe på å legge inn nok hvile i forhold til treningene, så skal det nok gå veien! Jeg ser iallefall mye lysere på fremtiden og 1. re nå enn det jeg gjorde etter den selvstyrings-"runderings"-tragedieoppvisningen vi hadde på Sviland for litt siden.

1 kommentar:

  1. Man har som du vet gode og dårlige dager John, - det gjelder også hundene våre. Så jeg er helt sikker på at dere klarer 1. Re neste år, selv om dere skulle ha noen dårligere økter en forventet av og til. Bare husk - som du selv sier, å legg inn treningspauser også av og til (det er forresten noe flere burde tenke på...., og som jeg syntes John til Helen fikk bra frem på foredraget sitt).

    SvarSlett