Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

mandag 25. januar 2010

2 kjappe teigsøk, et godt stykke lureri og A-fest

Møtte opp på Sviland idag og skulle trene praktisk teigsøk, siden snøen har lagt en effektiv stopper for sportreningen som vi skulle ha hatt så mye av disse vintermånedene. Etter en kaffekopp, litt diskusjoner om hvem gjør hva, så delte vi oss i grupper, og til slutt så ble det Kaare og jeg som skulle trene sammen. Vi fant oss et område, og Kaare gikk ut for å gjemme seg mens jeg gjorde klar Odin.

Det ble litt startvansker, siden Odin etpar ganger ville krysse veien og heller søke etter Kaare nede på SBK-området, men etter etpar utsendinger inn i teigen, så forstod han hvor vi skule søke, og vips, så var han borte... Jeg ble stående en stund og se etter ham, og etter noen minutter så jeg ham LANGT inni teigen i fullt firsprang. Han forsvant bak en haug og ble borte igjen. Jeg gikk opp mot der jeg så at han forsvant, og der var det ingenting... Ikke en lyd og ikke et tegn til noen hund. Litt plystring og hujing senere så kom han løpende imot meg fra en helt annen kant, så det var tydelig at han hadde vært på kryss og tvers i hele teigen på egenhånd. Han hadde ingen melding, men det var tydelig at han viste at det var noen der ute, for intensiteten var høy som bare det, og når jeg sendte ham avgårde igjen så virket han veldig målrettet og gjorde raskt funn av Kare som hadde gjemt seg under et tre omtrent midt i teigen. Fin melding og livsfarlig påvisning i line, og så var det i bilen med ham før jeg gikk og gjemte meg i samme teigen for Kaare og Speedy.

Neste økt gikk også veldig kjapt. Mens jeg gikk nedover grusveien mot hovedveien så sendte jeg Odin på noen slag innover i teigen, og når vi var nede ved myra så forsvant han over haugen og kom raskt tilbake med melding. Nok en ekstremsport-lignende påvisning og belønning, for Speedy's andre økt.

Når vi var ferdige med de to øktene så satte jeg meg i bilen for å reise tilbake til Ålgård for å møte Georg Grødem, som skulle være med på en befaring i søkeområdet der vi skal ha årets B-øvelse. Jeg hadde snakket en del med ham ang øvelsen tidligere, siden han skal være med som observatør, så selv om jeg ikke helt forstod hvorfor vi måtte ut og gå i søkeområdet, så hadde vi allikevel blitt enige om å møtes for å gå gjennom casen og slike ting. Etter litt startvansker på Sviland (sier ikke mer om det) så ankom jeg den avtalte parkeringsplassen og tok med meg Odin for å tusle litt rundt mens vi ventet. Rett over 3 så kom det en bli inn på parkeringsplassen, og jeg tente at det var ham. Sekundet etter så jeg at det kom flere biler, og alle virket kjente. Når jeg så Trond sitt glis gjennom frontruta så skal jeg ærlig inrømme at jeg først ikke forstod bæret, men med noen sekunders betenkningstid så gikk det opp for meg - jeg var blitt lurt. Rundlurt faktisk! Der fikk jeg igjen for å stole på en politi! :-)

Tradisjonen tro så hadde Tone satt igang en skikkelig utspekulert plan for å overraske de nye godkjente, som i dette tilfellet var meg og Krissi, med en A-fest. Omtrent halve dio-et troppet opp med festhatter og fløyter, og jeg fikk akkurat tid til å reise hjem, dusje og spise, før jeg ble hentet og kjørt videre ut til Krissi hvor hun skulle lures på like grundig som meg før det ble fest hos henne. A-festene i vårt dio er en utrolig gøy tradisjon, men selv om alle vet at man skal rundlures skikkelig som ny hundefører, og dermed går og er naturlig mistenksom til alt og alle den første stunden etter godkjenning, så klarer de utrolig nok å narre alle sammen. Selv var jeg sikker på at jeg hadde avslørt planen deres, men den gang ei. Vi ble sittende hos Krissi til i 1-tia, med super stemning, allsang(!), den obligatoriske gave-drikkeleken for Krissi og meg, og selv om jeg var litt sur på meg selv for at jeg hadde latt meg lure på den måten, så storkoste jeg meg hele kvelden!

2 kommentarer:

 1. Så kjekt at de klarte å lure deg/dere John!! Tone er super - også på det området :-))

  Skulle veldig gjerne ha vært med å feire dere to, men desverre går ikke ting alltid etter planen. Denne gangen var Tone for kjepp for meg.... ;-)) Det viktigste er jo uansett at dere hadde det kjekt!! :-D

  SvarSlett
 2. Ha..ha..ha.. det va så gøy for oss som visste hva som skulle skje også... :-P

  Då du fortalte at du skulle møte Georg holdt vi på å sprekke... flere ganger...
  Tror også Kaare tok ein "spansk ein" : " Kem Georg"....??? Som om han ikkje visste..he..he..Godt spilt!
  Men nå e du ferdig og kan øva deg på å holda tett te neste gjeng e klar for fest!

  SvarSlett