Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

lørdag 9. mai 2009

A-spor på Ålgård


Siden jeg var den eneste som skulle opp til prøve idag, og det kun var sporprøve, så ble det lagt opp til prøve på hjemmebane. Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg skulle slå av all hjernevirksomhet utenom det mest nødvendige for å kunne puste, se og bevege meg i ulendt terreng. Møtte opp på avtalt sted en time før prøven, for å få tid til en skikkelig luftetur i forkant (ville ikke ha noe dritt i sporet - bokstavelig talt), og traff prøveleder og figurant Kristin. Tok med meg Odin på luftetur og når jeg kom tilbake så var det kaffepause for å våkne skikkelig.
Når dommerne kom så tok vi en gjennomgang før vi gikk opp til sporoppsøket.

Etter 10 meter så slo Odin skikkelig på spor, jeg lot ham gå og fulgte etter 5 meter for å se om han fulgte det opp, og når jeg så at "her e de nokka" så meldte jeg spor, og fikk raskt et trestemt "god-tur!" og da bar det avgårde. Jeg forsøkte hele tiden å la Odin jobbe på slakk line for å forhindre ham i å slå over i trekkhund-modus, og det viste seg å virke utrolig godt. Han jobbet veldig konsentrert og nøyaktig, og etter kun kort tid fant vi første gjenstand. Rask belønning og så bar det videre. Neste gjenstand (et plastlokk) markerte han tydelig, men av en eller annen grunn så valgte han å fortsette på sporet uten å apportere den. Jeg plukket med meg gjenstanden og løp videre for å ta igjen Odin, som bare hade fortsatt på sporet uten meg. Etter en stund så kom vi til en kryssing av en sti der jeg visste at det hadde gått folk tidligere på dagen. Odin sjekket ut kryssingen men rundet tilbake og fortsatte på sporet. Ny gjenstand og en rask belønning før vi dro på videre.

Siste gjenstand lå et lite stykke fra ei steinur, og etter belønningen så ble det litt hopping fra stein til stein helt til vi kom til en skrent. Her hadde vi et gjerde på venstre side og en stor stein på høyre side, og Odin stod en stund og så ut som om han ville hoppe ned skrenten. Han snudde seg og sjekket ut området rundt steinen, før han gikk tilbake igjen og hoppet ned skrenten og fortsatte nedover steinura og rett på slutten. Jeg visste at vi hadde alle gjenstandene og slutten, men siden tidsoppfattelsen min forsvinner når vi går spor, så ante jeg ikke om vi hadde klart tidsfristen, og når jeg ikke så sporlegger Kristin noe sted så ble jeg veldig i tvil, og begynte å lure på om dette faktisk var slutten eller om det bare var en jakke som noen hadde mistet. Etter en liten stund så jeg imidlertid Kristin som stod nede på veien - hun hadde ikke hatt mulighet til å komme nermere slutten uten at hun risikerte at Odin fikk henne på overvær før han fant jakken. Når hun kom nermere så fikk jeg avlevert de gjenstandene som vi hadde funnet og fikk høre resultatet vårt - vi hadde brukt 20 minutter, og det sammen med gjenstander og slutt betød altså bare en ting - Bestått!

Alt i alt så kan jeg ikke være annet enn kjempefornøyd med Odins innsats idag. Han var skikkelig fokusert og jobbet utrolig bra - akkurat sånn som jeg hele tiden visste at han kunne, jeg måtte bare lære meg å stole mer på ham og gå spor på en måte som bygger ham opp istedenfor den måten som vi har gått spor på en stund nå - en måte som lærte Odin at det ikke er vits i å være så nøyaktig, for far styrer showet. Etter Etne og de opplevelsene jeg fikk der, så går jeg nå bare helt passiv og overlater styringen til Odin, og det viste seg idag at det helt tydelig var en smart beslutning.

Bildet er forresten "stjålet" fra Tone's blogg - håper det er ok Tone? ;)

6 kommentarer:

 1. Fru sporlegger9. mai 2009 kl. 16:35

  Grattis igjen! :-)

  SvarSlett
 2. Gratulerer så masse, John!!! Dette var kanonarti og kanonbra jobba, både av hund og hundefører!!! :-)

  SvarSlett
 3. Gratla igjen John!

  Helt ok at du "stjeler" bildet, sikkert ikke den eneste..he..he.. ;-)

  SvarSlett
 4. Gratulerer en masse! Veldig gøy at dere klarte det i dag! Godt jobba, kanskje spesielt av deg :-)

  SvarSlett
 5. Gratulerer! Er så glad dere klarte det :-D

  SvarSlett