Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

søndag 17. mai 2009

Teigsøk på Bjerkreimsenderen

Idag skulle jeg og Trond ha praktiske oppgaver. Tone tok ut teiger, og jeg var først figurant for Trond før jeg og Odin skulle ut og søke. Når det var min tur så fikk jeg både case og teig fra Tone, og vi ble enige om sambandskanal før jeg gikk avgårde for å starte søket.

Etter en liten stund hørte jeg Trond på radioen som meldte fra til Tone om at han var på plass, og etter det var det stille på radioen. Vi søkte oss innover i teigen og etpar steder så virket det som om Odin jobbet med noe, men ikke noe som var sterkt nok til at han fulgte det skikkelig opp. Det blåste ganske så friskt, så jeg antok at det bare var vinden som gjorde det vanskelig. Jeg bestemte meg for å avvike fra den opprinnelige søkeplanen min for å følge opp det som Odin jobbet med. Vi tråklet oss fram og tilbake rundt vannene i teigen, men når det etter en god time ikke var noen indikasjoner så valgte jeg til slutt å anse den delen av teigen som ferdig avsøkt og gikk nedover for å søke av en del av teigen som jeg mente jeg ikke hadde fått sjekket godt nok. Umiddelbart etter at vi kom ned til ytterbegrensningen så slo Odin på noe og satte avgårde. Jeg begynte å lure på hva han holdt på med siden han tross alt hadde vært ute på noen lange runderingsslag i samme område tidligere uten å vise noen indikasjoner på at det var noen der. Når han kom inn med melding så tenkte jeg bare at det var vindforholdene som hadde gjort at han ikke fant Trond første gang vi var i det området. Når vi kom fram til Trond på påvisningen så fikk jeg imidlertid forklaringen. Den første beskjeden fra Trond som jeg hørte på sambandet hadde vært falsk - han hadde bare gått og gjemt seg bak en stein rett ved bilene til jeg hadde forsvunnet inn i teigen min, og så hadde han blitt værende der for å hjelpe Tone med treningen av Isi. Han hadde akkurat kommet seg på plass i teigen min når vi fant ham. Når vi kom oss ned til bilene igjen stod Tone der og gliste og sa at planen hennes hele tiden var å la Odin og meg "mørnes" skikkelig før et funn sånn at jeg fikk sjekket om Odin fremdeles var på jobb og om han ville melde fint selv når han var sliten. Vi fikk riktignok bare halvannen times søk før funnet, men det var varmt, vanskelige vindforhold og Odin jobbet veldig intenst, så han var alikevel trett når han fant Trond.

Veldig gøy og betryggende å se at Odin funker godt i søket selv når han er utslitt, og ikke minst at han fremdeles melder fint. Han ble stående hos Trond med meldingen en stund før han kom gående inn til meg, men han slapp ikke bittet, noe jeg er veldig fornøyd med.

2 kommentarer:

  1. Det er kjekt å lage praktiske opplegg :-)

    Ang sporloggen, har Odin på seg en gps (en farge på sporloggen) og du en annen gps (en annen farge på loggen)?

    SvarSlett
  2. Veldig gøy å få trene litt praktisk ja, og du hadde det sikkert gøy når du sendte meg avgårde inn i en tom teig. ;)
    Vi bruker jo Astro-en, så Odin har på seg en liten gps-sender og jeg får inn begge sporloggene på min GPS. Veldig gøy leketøy... ;)

    SvarSlett