Velkommen skal dere være!

Som en (en gang for lenge siden) håpefull journalist-spire, så er denne bloggen mitt fristed til å utfolde meg fritt omkring det som tar opp det meste av fritiden min, nemlig Odin og hans trening! Det jeg skriver er selvfølgelig mest for min egen del som treningsdagbok, men jeg håper allikevel at andre lesere vil kunne ha nytte av eller bare la seg underholde av alt det vi finner på ute i skog, mark og fjellheim. God lesing! ;-)

søndag 14. mars 2010

Langtur, forfølgelsesspor og lek

Idag hadde jeg lagt opp kartoppgaver til Ghita og Nina, og møtte dem på Sviland kl 10 for å sende dem avgårde på tur. En halvtimes tid etter at de hadde gått avgårde så parkerte jeg bak Ghita's bil og tok et sporoppsøk. De første par hundre metrene hadde Ghita gått på en asfaltert vei, men med tidvis et tynt snødekke slik at jeg så sporene hennes noen steder. Inne på en bondegård sleit vi litt med sporet når vi fikk besøk av to gårdshunder som ville hilse på, men etter at vi kom oss ut av gårdstunet og over på en snødekkt grusvei, så gikk det bare bedre og bedre, og når vi kom oss ut i terrenget så var alle normale sporindikasjoner på plass. Siden jeg så sporene til Ghita i snøen flere steder, så var det lett å se at Odin gikk sekundært på alle de stedene der vi hadde sidevind, men ved hver vinkel der vi fikk mot- eller medvind, så var han raskt tilbake i primærsporet. Sleit litt på enkelte snaufjellspartier med kraftig vind og snøføyk, men ved å gi Odin line nok til å sirkle litt, så fant han fint utav ting selv, og løp avgårde på spor så raskt at jeg enkelte ganger måtte slippe lina fordi jeg ikke klarte å holde tempoet hans gjennom snøfenner og myrer. Heldigvis stoppet han og ventet på meg når jeg kom alt for langt bak slik at jeg fikk sjangs til å være med ham på sporet videre.

Etter 3-4 km fant vi Ghita, og etter en rask belønning så ble vi med henne videre på orienteringsløypa. Det ble en fin tur, selv om været ikke var det aller beste hele tiden, med snøbyger og av-og-på tåke og sol. Vi fikk oss en tur fra midten av Søredalen på Sviland, via Tjessheim og nesten helt inn til Flassavannet, der vi møtte Nina og Bina, som hadde fått seg en annen løype enn Ghita, slik at de begge skulle få kjenne litt på det å finne fram alene og stole på seg selv. Etter at vi møttes, så ble det tid for bortlæring av noen "tjuvtriks" i orientering mens vi gikk sammen tilbake til bilene. Odin og Bina løp og lekte hele tiden, så de fikk seg en kjempetur, og når vi omsider kom oss ned til bilene så var de tydelig utslitt begge to. Alt i alt en kjempegøy dag, og jeg håper bare at utbyttet for de to andre var like bra som for Odin og meg.

3 kommentarer:

 1. At vi har fått mye utav turen kan du være HELT sikkert på!!!!! Tusen,tusen takk. Jeg har lært mye og du er kjempe flink både med å legge opp turer og å takle alt det andre :)
  Nina og Bina

  SvarSlett
 2. Må bare si meg enig med Nina.
  Tusen takk for alle gode råd. Ser "et lys i den mørke tunnellen" nå. Tror du "traff spikeren på hodet" denne gangen. Du skjønner hva jeg mener - og når jeg er ferdig med min egen blogging, så skjønner nok andre det også ;))
  Kjempekjekt og lærerikt opplegg John!
  TAKK!!!!

  SvarSlett
 3. Gøy at dere hadde godt utbytte av oppleget - og tusen takk for sporet og turen til dere begge! Odin hadde nok også takket hadde det ikke vært for at han fremdeles sover... :)

  SvarSlett